nieuws

Meetsysteem waterkwaliteit

bouwbreed

Siemens Nederland NV heeft een automatisch meetsysteem ontwikkeld dat dag en nacht de verontreinigingen in rivieren en meren nagaat. Het gaat om een systeem dat bestaat uit een boei ‘Merlin’ (zie foto) en een ontvangststation ‘Sherlock’ dat op de oever wordt geinstalleerd.

De meetwaarden van de apparatuur worden radiotelegrafisch aan een centrale doorgegeven.

Bij overschrijding van de grenswaarden wordt automatisch de waterpolitie of de betreffende milieuinstantie gealarmeerd. De sensoren meten zes grootheden die voor het vaststellen van de kwaliteit van het water bijzonder belangrijk zijn: het zuurstof- en ammoniumgehalte, de vertroebelingsgraad, de temperatuur, het geleidingsvermogen en de pH-waarde als maat voor de zuurgraad.

Zowel ‘Sherlock’ als ‘Merlin’ werkt op batterijen, zodat ze snel en probleemloos voor bewakingsopdrachten zijn in te zetten.

Reageer op dit artikel