nieuws

Meer geld voor energiebesparing

bouwbreed

Het budget voor energiebesparing in bestaande gebouwen is verhoogd wegens grote belangstelling. Voor dit jaar hadden zowel de energiebedrijven als het ministerie van Economische Zaken hiervoor f. 50 miljoen uitgetrokken. Het ministerie verhoogt dat bedrag met f. 15 miljoen gulden en de energiebedrijven zullen er ook eenzelfde bedrag bij doen, aldus het ministerie.

De subsidieregeling energiebesparing in bestaande gebouwen bestaat in de huidige vorm sinds 1 januari vorig jaar. Men kan maximaal 40 procent van de kosten als subsidie ontvangen bij isolatie, terugwinning van warmte, het verbeteren van het rendement van de verwarming, automatische meet- en regelapparatuur, beperking ventilatieverliezen en vervanging van apparatuur voor luchtbehandeling.

Reageer op dit artikel