nieuws

Hiab vergroot kranenlijn

bouwbreed

Hiab heeft zijn produktieprogramma autolaadkranen vergroot met weer twee nieuwe modellen. De twee laadkranen liggen in de klassen 6 tm en 21 tm.

De 6 tm-kraan, de 060, is uitgevoerd met drie hydraulisch uitschuifbare giekdelen, die gezamenlijk een maximaal bereik bieden van bijna 9 meter. Met toevoeging van met de hand uitschuifbare giekverlengingen wordt zelfs een grootste bereik genoteerd van 12,7 meter.

Hiab’s 21 tm-laadkraan kan worden geleverd met in totaal vijf hydraulisch telescoopeerbare giekdelen waarmee een maximaal bereik wordt geboden van 13 meter. In combinatie met een jib en mechanisch uitschuifbare verlenging komt deze laadkraan uiteindelijk tot een bereik van niet minder dan 23 meter.

Beide kraanmodellen zijn voorzien van een door Hiab onwikkeld conisch koppelingsysteem dat ook op de reeds langer bestaande kraantypen is te vinden en dat een goede afdichting van de hydrauliek waarborgt.

Reageer op dit artikel