nieuws

Groei bij Polynorm-bouw compenseert onvoldoende

bouwbreed Premium

De divisies Bouwprodukten en Installatieprodukten van Polynorm hebben zich de eerste zes maanden bevredigend ontwikkeld. In de eerste zes maanden groeide de omzet van bouwprodukten zowel in het binnenland als bij de export. In Frankrijk staat de afzet onder druk van de zwakte in de economie en in Spanje verkrapt de marge door de valutaperikelen.

De Duitse kozijnenfabriek Ohmen heeft het druk in de woningbouw, vooral in het oosten van Duitsland. De winst van de divisie is in de eerste helft gestegen en naar verwachting zal die groei in het tweede half jaar worden voortgezet. Bij de installatieprodukten is de sterke omzetgroei van begin 1992 niet geheel geevenaard en is het resultaat iets gedaald.

Over het hele jaar verwacht deze divisie de achterstand in omzet en resultaat in te lopen.

Echter, het bood onvoldoende tegenwicht om de verliezen bij Automotive te compenseren.

De nettowinst daalde hierdoor in de eerste zes maanden van het jaar van f. 13,6 miljoen tot f. 6,1 miljoen. Het bedrijfsresultaat zakte van f. 28,7 miljoen tot f. 16,3 miljoen en de omzet verminderde van f. 266,9 miljoen tot f. 239,9 miljoen.

Reageer op dit artikel