nieuws

CNV praat over minimumloon

bouwbreed

Binnen het CNV is onenigheid ontstaan over het CDA-voornemen het wettelijk mimimumloon af te schaffen. Vandaag zal in de bondsraad van het CNV de verschillende meningen aan de orde komen. Bestuurder A.J. de Geus staat daarbij tegenover voorzitter J.

Kos van de Dienstenbond en zijn collega Fr.van der Meulen van de bouwbond CNV.

CNV-bestuurder A.J. de Geus onderschreef het standpunt van het CDA dat afschaffing van het minimumloon meer werkgelegenheid zou gaan opleveren. Voorzitter Fr. van der Meulen van de bouwbond van deze vakcentrale verklaarde vrijdag al tegenover Cobouw dat afschaffing in de bouw zeker niet tot meer werkgelegenheid zal leiden. In de hout- en bouwnijverheid is de toename van werk voornamelijk afhankelijk van de mate waarin investeringen plaatsvinden.

Daarnaast noemde Van der Meulen een wettelijke regeling van het minimumloon en uiting van beschaving.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels