nieuws

Architect Tweede Kamer hoogleraar in Delft

bouwbreed

Pi de Bruijn, de architect die de nieuwbouw van de Tweede Kamer ontwierp, is benoemd tot hoogleraar architectonisch ontwerpen aan de TU Delft.

De Bruijn heeft ook in Delft gestudeerd. Tegelijk met De Bruijn zijn de architecten Arne van Herk en Wytze Patijn tot hoogleraar in hetzelfde vakgebied benoemd.

De Bruijn, die als architect in Londen en Amsterdam werkte, kreeg grote bekendheid door zijn ontwerp voor de nieuwbouw van de Tweede Kamer.

Ook was hij verantwoordelijk voor de restauratie en uitbreiding van het Concertgebouw in Amsterdam. Vorig jaar eindig de het ontwerp van De Bruijn in een prijsvraag voor herinrichting van het gebouw van de Rijksdag in Berlijn op een gedeelde eerste plaats. Uiteindelijk werd die opdracht hem overigens niet gegund; van de drie eerste prijswinnaars werd de Engelsman Norman Foster geselecteerd.

Pi de Bruijn en zijn twee collegas zullen ieder een dag per week voor de universiteit werkzaam zijn. De leerstoel is een uitbreiding van de bestaande vakgroep architectonisch ontwerpen. De faculteit bouwkunde wil hiermee het belang van dit vakgebied onderstrepen.

Reageer op dit artikel