nieuws

Winst van DSM verdwijnt als

bouwbreed

sneeuw voor de zon De winst van het chemieconcern DSM is in het eerste halfjaar weggesmolten. Werd er in de eerste zes maanden van 1992 nog een positief nettoresultaat gemeld van f. 210 miljoen, in de eerste helft van dit jaar kwam het concern niet verder dan f. 10 miljoen.

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening was f. 52 miljoen negatief tegen f. 211 miljoen positief in dezelfde periode van 1992. Er was echter een positieve belastingpost van f. 54 miljoen (v.j. f. 21 miljoen negatief). De omzet daalde in het eerste halfjaar van f. 4901 miljoen naar f. 4195 miljoen.

In de loop van het tweede kwartaal is de economische bedrijvigheid in Europa verder afgenomen met als gevolg een verslechtering op voor DSM belangrijke markten. De recessie treft vooral de afzet van technische materialen en duurzame consumentenpodukten, sectoren die voor DSM belangrijke afzetgebieden zijn. De activiteitengebieden Koolwaterstoffen en Polymeren en Basis- en fijnchemie raakten in de rode cijfers met respectievelijk f. 91 miljoen en f. 19 miljoen.

Harsen en Kunststofprodukten ging van f. 84 miljoen naar f. 35 miljoen.

Reageer op dit artikel