nieuws

Tholen wil snelle aanleg Zoomweg-Noord

bouwbreed

De gemeente Tholen bepleit met de Westbrabantse buurgemeenten de versnelde aanleg van de Zoomweg-Noord. Tholen zal daarvoor deelnemen aan de stichting A4-Zoomweg-Noord. Deze verenigt momenteel vijf Westbrabantse gemeenten, de Kamer van Koophandel van deze regio en de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging. Rotterdam wil alleen een transportas met Antwerpen zonder aftakkingen.

Vooralsnog voorzien de plannen niet in aanleg van de weg voor 2000, temeer omdat er nog geen duidelijkheid bestaat over het trace. Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda willen elk de weg op het eigen gebied krijgen. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar deze drie varianten. De stichting wil een vierbaansweg met een normale verkeersfunctie en een afslag bij Bergen op Zoom.

Reageer op dit artikel