nieuws

Tennisbanen op Malieveld

bouwbreed

Een deel van het Malieveld te Den Haag wordt door Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) omgebouwd tot tennisbaan voor de Davis Cup Nederland-Zweden op 16, 17 en 18 juli. Daarvoor is een oppervlakte van 300 m2 tot op 25 cm. diep afgegraven en vervangen door zand, lava en gravel. Het aanbrengen en verwijderen kost ca. f. 50000. De opbouw van het pakket is als volgt: 15 cm drainagezand, 10 cm afgewalste lava en enkele millimeters gemalen rode baksteen (gravel). Er is niet alleen om technische redenen voor gravel gekozen, maar vooral ook omdat Nederland denkt op gravel de meeste kans tegen de Zweden te hebben. Rond de banen worden tribunes gebouwd voor 7000 toeschouwers en er wordt een kampement ingericht voor de ontvangst van eregasten en sponsors. Mocht het gaan regenen, dan vinden de toeschouwers hier een schuilplaats.

De gemeente Den Haag stelt het Malieveld en de eronder gelegen parkeergarage ter beschikking en financiert de ontvangst van de spelers. Na afloop van de wedstrijden wordt het Malieveld weer een gewoon grasveld.

Reageer op dit artikel