nieuws

Sukkelen

bouwbreed

Stabiel en warm zomerweer is voorlopig niet meer aan de orde. De afbraak van het Atlantische hogedrukgebied wordt namelijk niet gevolgd door een Scandinavische variant maar door een westcirculatie waarmee storingen van tijd tot tijd ons land weten door te dringen.

Dat betekent wisselvallig weer. Wel gaan de temperaturen na woensdag stijgen doordat aan de noordflank van een hogedrukuitloper gericht op de Alpen warme en vochtige luchtmassas worden aangevoerd. Tijdens het afgelopen weekeinde is het met de buien nog wel meegevallen.

Regionaal werden meer dan 20 uren zonneschijn geregistreerd. Gisteren trok echter een actieve buienlijn over ons land. In Bergen op Zoom viel tussen 7.45 en 9.30 uur ruim 25 mm waaronder hagelstenen. Bovendien forse donderslagen.

Weersverwachting voor woensdag: Veel bewolking met op veel plaatsen enige tijd regen. De wind waait eerst uit het zuidoosten, later ruimend naar zuid tot zuidwest.

Middagtemperaturen rond 18 grC.

Dinsdag zon onder: 21.53 Woensdag zon op: 05.34

Reageer op dit artikel