nieuws

Papendrecht verwijt NS nalatigheid

bouwbreed Premium

De gemeente Papendrecht verwijt de NS nalatigheid. De spoorwegen hebben volgens de gemeente vijf bewoners aan de Parallelweg in Papendrecht niet op de hoogte gebracht van de afbraak van hun boerderijen in verband met de aanleg van de Betuwelijn. Papendrecht zegt zelf ook niet op de hoogte te zijn geweest van de sloop. Een beleidsmedewerker van de gemeente zegt dat nu voor het eerst zwart op wit staat dat de huizen moeten verdwijnen: ‘In de PKB staat niet met zoveel woorden dat die boerderijen moeten worden afgebroken.’ Volgens de NS had de gemeente wel van de plannen ke afweten omdat in de Planologische Kernbeslissing (PKB) duidelijk gemaakt wordt dat er binnen een straal van honderd meter woningen moeten verdwijnen.

De mededeling over de afbraak staat in een informatiefolder die de NS vorige week heeft verspreid. De gemeente heeft zelf op de dag dat de folder verscheen de bewoners van de boerderijen ingelicht.

Reageer op dit artikel