nieuws

Omzet en resultaat Atag zitten in de lift

bouwbreed Premium

De omzet van Atag, onder andere keukenapparatuur, verwarming en verlichting, is in het eerste halfjaar van 1993 met 4 procent gestegen tot f. 330 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg met 7 procent tot f. 25,2 miljoen. Voor geheel 1993 wordt een ontwikkeling voorzien die in lijn ligt met die in het eerste halfjaar. Deze onder de huidige economische omstandigheden bevredigende ontwikkeling steunt volgens de directie op de marktbenadering en de goede ontvangst van een aantal nieuwe produktielijnen. Zo ontwikkelde Atag een nieuwe apparatuur voor inductiekoken. De verwarming gebeurt via een magnetisch veld wat zeer gebruikersvriendelijk is en 30 procent energiebesparing oplevert.

Rekening houdend met een te verwachten tijdelijk relatief hogere belastingdruk over 1993 steeg de nettowinst in de eerste zes maanden van dit jaar met 2 procent tot f. 10,1 miljoen. Na een gelijke omzet in het eerste kwartaal steeg het zakenvolume in het tweede trimester met 7 procent.

Reageer op dit artikel