nieuws

Nieuw gedeelte A15 in Botlek opengesteld

bouwbreed

Plaatsvervangend secretarisgeneraal mevrouw mr. T. J. van Beek van Verkeer en Waterstaat opent dinsdag namens minister Maij in het Botlekgebied een nieuw stuk van de A15 (de autosnelweg die de verbinding vormt tussen Europoort en het Ruhrgebied).

Technisch gezien betreft het nieuwe stuk A15 een bijzondere weg. Ingeklemd tussen de havenspoorlijn en een straat van pijpleidingen moesten vele extra voorzieningen worden getroffen.

Bovendien moest rekening worden gehouden met het hoge percentage vrachtverkeer, hetgeen de kosten heeft opgedreven tot f. 150 miljoen voor 3,5 km autosnelweg.

Als bijzonder milieutechnisch aspect valt te vermelden dat in het weglichaam in plaats van het gebruikelijke zand, 400000 tonafvalverbrandingsslakken is verwerkt. Aan het gebruik is een uitgebreidcivieltechnisch en milieuhygienisch onderzoeksprogramma gekoppeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels