nieuws

NCB komt met nieuwe editie technisch woordenboek N-F

bouwbreed Premium

De Nationale Confederatie van het Bouwbedrijf, een Belgische vereniging zonder winstbejag, heeft een derde editie van deel II (Nederlands-Frans) van het Technische woordenboek voor het Bouwbedrijf gepubliceerd.

De uitgave is aangevuld met ongeveer 15000 nieuwe woorden en begrippen.

Het woordenboek is een goed hulpmiddel, bijvoorbeeld bij het maken van offertes door aannemers van werken, architecten en studiebureaus. Ook is het een onmisbaar werkinstrument voor de vertalers.

De rangschikking van de woorden is gericht op het snel vinden van het gewenste begrip. Dat houdt in dat de volgorde op het eerste oog onlogisch kan aandoen. Er wordt geen rekening gehouden met lidwoorden, betrekkelijke een aanwijzende voornaamwoorden en voorzetsels. Woorden met koppelteken worden beschouwd als een woord, behalve als het eerste deel een hoofdtrefwoord is. In dit geval wordt het woord gerangschikt onder de begripen met het trefwoord. Een dergelijke aanpak maakt het begrip gemakkelijk te vinden zonder te weten of er al dan niet een koppelteken staat.

Voor alle bouwparners en op andere wijze bij de bouw betrokkenen een belangrijk woordenboek.

Deel II Nederlands-Frans is te bestellen bij de NCB te Brussel. Het kost BF2544 (incl BTW en verzendkosten).

De derde uitgave van deel I Frans-Nederlands is daar tegen eenzelfde bedrag per exemplaar eveneens te verkrijgen.

Reageer op dit artikel