nieuws

Kerkrade krijgt museum Industrie en Samenleving

bouwbreed

Drie architecten hebben opdracht ontvangen voor het maken van een ontwerp voor een Museum voor Industrie en Samenleving in Kerkrade.

De provinciale Staten van Limburg hebben f. 2,2 miljoen uitgetrokken voor het gebouw dat in 1996 voltooid moet worden.

De provincie Limburg heeft in een meervoudige opdracht drie architecten opdracht gegeven voor een schetsontwerp voor het nieuwe museum in de directe omgeving van het station in Kerkrade. De uitgenodige ontwerpers zijn Francine Houben van Mecanoo in Delft, Bert Dirrix van het bureau Dirrix Van Wylick uit Geldrop en Paul Strik uit Boxtel. Een nog samen te stellen commissie beoordeelt tekeningen en een maquettes, en brengt een advies uit aan de provincie. Het museum krijgt aparte afdelingen voor mijnbouw, energie, grof-keramische industrie, fijn-keramische en glasindustrie, ijzer- en metaalindustrie, chemische industrie, papier- en grafische industrie en voedings- en genotmiddelenindustrie. In mei werd door de provinciale staten van Limburg een bedrag van f. 20,2 miljoen uitgetrokken voor de bouw, waarbij tot nu toe rekening wordt gehouden met de voltooiing in het voorjaar van 1996.

Reageer op dit artikel