nieuws

Inwoners Zaanstad klagen het meest over dienst DSOW

bouwbreed

Inwoners van de gemeente Zaanstad klagen het meest over de Dienst Stadsontwikkeling en Openbare Werken (DSOW). Dit blijkt uit het eerste jaarverslag (over 1992) van centrale klachtenambtenaar M. Jongens.

Van de totaal 373 ingediende klachten over de diverse gemeentelijke diensten hadden er 180 betrekking op de DSOW.

Het ging onder meer over de bestrating, problemen met de riolering, onderhoud van plantsoenen en verkeerssituaties.

Negen inwoners klaagden over overlast die ze ondervonden van illegale bouwactiviteiten.

Van het totaal aantal klachten kwamen er 224 rechtstreeks binnen bij Jongens. Daarvan werden er 69 ongegrond verklaard. In 64 gevallen moest de klachtenambtenaar erkennen dat klachten gedeeltelijk en in 59 gevallen zelfs geheel gegrond waren. Zaanstad besloot vorig jaar in het kader van de bestuurlijke vernieuwing een centrale klachtenambtenaar in te stellen.

Reageer op dit artikel