nieuws

Glasvezelcement deels vervangen door kaoline

bouwbreed Premium

Cemfill International te Madrid heeft tijdens het 9e internationale congres van de Glassfibre Reinforced Cement Association (GRC), gehouden in Kopenhagen, een nieuw produkt geintroduceerd. Het heet Cemstar en is een glasvezelgewapend cement, waarbij een kwart van het aandeel cement is vervangen door het kleimineraal metakaoline. De gebrande klei bindt kalk die vrijkomt uit het cement, waardoor het produkt beter bestand is tegen alkalien dan gewone glasvezelcement.

Tijdens hetzelfde congres werd een prijs uitgereikt aan de firma Dragados te Madrid voor haar bijdrage in de ontwikkeling van glasvezelcement. Het bedrijf heeft in twaalf jaar 1,2miljoenm2 gevel met elementen van glasvezelcement uitgevoerd.

In Nederland is een fabriek voor produkten van glasvezelversterkte cement in aanbouw.

De licentie is inmiddels verkregen en rond september begint de produktie.

Reageer op dit artikel