nieuws

Geluidoverdracht beperkt met Bismat-fluisterbeugel

bouwbreed

Walraven BV brengt een combinatiebevestiging voor standleidingen van rioleringssytemen op de markt waarmee de geluidoverdracht sterk wordt gereduceerd.

De standleiding van rioleringssystemen zijn een belangrijke bron van geluidhinder bij sanitaire installaties. Dat wordt veroorzaakt door overdracht van geluidstrillingen in deze leidingen naar de wand waarop de bevestiging is aangebracht. Bij pijpbevestigingen zonder geluidisolerende maatregelen ke de geluidniveaus oplopen tot meer dan 50 dB(A).

De Bismat 1000 Fluisterbeugel reduceert de geluidoverdracht tot een waarden van 11 tot 19 dB(A). Dat is mogelijk geworden door de twee functies van de bevestiging te scheiden. De beugel moet de leiding op de gewenste afstand van de wand houden maar dient ook voldoende klemwerking te hebben om het gewicht daarvan te dragen. Voorlopig zal het bevestingssysteem in diameters van 75 tot en met 160 mm worden geproduceerd.

Alle beugels hebben een draagvermogen van 1500 N.

Bij de Bismat 1000 beugel komt de buis nauwelijk in aanraking met de binnenzijde van de beugel.

Het rubber dat voor de geluidabsorbtie moet zorgen kan dat blijven doen, omdat het bij de montage niet samen wordt gedrukt. Aan de beugel wordt een verstelbare tweepuntswandplaat aangebracht die met een enkele bout aan de wand wordt bevestigd. De geleidebeugel is spaningsvrij om de standleiding aan te brengen omdat deze in drie richtingen kan worden versteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels