nieuws

British Rail zit op zwart zaad

bouwbreed

De Britse spoorwegmaatschappij, British Rail, heeft vorig jaar zwaar verlies geleden. Het bedrijf heeft absoluut geen geld om het spoorwegnet in stand te houden.

British Rail heeft in het boekjaar 1992/93, dat op 31 maart is afgelopen, een verlies geleden van Bpnd 163,9 miljoen (f. 467,1 miljoen) tegen een verlies van Bpnd 24,6 miljoen het boekjaar ervoor. Volgens topman Sir Bob Reid heeft de spoorwegmaatschappij jaarlijks Bpnd 850 miljoen (f. 2,42 miljard) nodig om het bestaande net alleen al op peil te houden.

British Rail wordt volgend jaar geprivatiseerd. De Britse regering zal er echter geld blijven inpompen. Vorig jaar spijkerde de schatkist 1,2 miljard pond (f. 3,42 miljard) bij, 29 procent meer dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel