nieuws

AirCoat 17-40 voor water verdunbare verf

bouwbreed

De trend in de hout- en metaalverwerkende industrie naar het gebruik van minder milieubelastende waterverdunbare lakken en verven is ook in het AirCoat compactsysteem 1740 van Wagner terug te vinden. Een pneumatisch aangedreven plunjerpomp vormt het hart van dit systeem dat door zijn roestvast stalen en kunststof onderdelen geschikt is voor verwerking van materialen op basis van water.

Wagner spreekt bij de 17-40 van een bovenbekerconcept en daarmee geeft de fabrikant aan dat het apparaat is voorzien van een afneembaar reservoir waarmee het zich leent voor het economisch verwerken van kleine hoeveelheden.

De bovenbeker heeft een inhoud van vijf liter.

Bovenbeker en aanzuigventiel van de pomp staan onderling verbonden. Toepassing van een bovenbeker levert tevens het voordeel dat bij reiniging slechts een geringe hoeveleeheid reinigingsmiddel nodig is.

Voor de verwerking van grotere hoeveelheden kan met het aanzuigsysteem direct vanuit de originele verpakking worden gewerkt.

Het nieuwe systeem dat een combinatie vormt van luchtverstuiving en airless-techniek kent een drievoudig filtersysteem dat de kans op verstopping van de spuittip grotendeels elimineert.

De Aircoat spuittechniek levert al bij 80 l/min een goede verneveling van de verf. Gewerkt kan al worden met een werkdruk van 40 bar. De maximaal instelbare werkdruk bedraagt 102 bar.

Het AirCoat compactsysteem 17-40 is te combineren met de spuitpistolen uit de GM 2000 serie. Daarnaast kan het dienen als basis voor een elektrostatische spuitinstallatie.

Reageer op dit artikel