nieuws

Aantal bewoners St. Maarten in staat van beschuldiging

bouwbreed

Op Sint Maarten is een aantal personen, onder wie de voormalige sterke man van het eiland Claude Wathey, in staat van beschuldiging gesteld wegens onregelmatigheden bij de uitbreiding en renovatie van de lucht- en zeehaven.

Behalve Wathey gaat het om diens zoon Al (destijds president-commissaris van de Princess Juliana-luchthaven), voormalig gezaghebber Ralph Richardson en zijn vrouw, de Italiaanse zakenman Rosario Spadaro, de directeur van de luchthaven Frank Arnell en de directeur van de zeehaven Sonny Hoo.

Zij worden ervan verdacht bij de uitbreidings- en renovatieplannen vanaf 1988 strafbare feiten te hebben gepleegd: valsheid in geschrifte, oplichting, meineed en deelneming aan een misdadige organisatie.

Bij de plannen waren Italiaanse banken en aannemers betrokken.

Er zouden vele tientallen miljoenen betaald zijn voor niet verrichte arbeid. Justitie wil voor het einde van dit jaar de hele operatie, inclusief het voorkomen van de verdachten, hebben afgewikkeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels