nieuws

Van Oord grijpt naast opdracht van Pakistan

bouwbreed

De Nederlands-Duitse combinatie Van Oord-Ed Zueblin heeft, evenals China Harbour Engineering, naast een opdracht van het Pakistaanse ministerie van defensie gegrepen.

Dit departement besteedde de aanleg van een haven nabij Ormara op de kust van Makran in Baluchistan aan. Het werk vertegenwoordigt een contractwaarde van om en nabij f. 262 miljoen. Naar verluidt kreeg het Turkse Sezai Turkes-Feyzi Akkaya (STFA) toegewezen. Het werk voorziet onder meer in grootschalig baggerwerk en in de aanleg van een steiger. Bij het baggerwerk gaat het om het uitdiepen van het havenbassin en de vaargeulen tot op 10 meter.

Het po vormt de eerste fase van een aanzienlijk werk. In het verlengde van de havenwerken liggen diverse wegenwerken die het afgelegen Ormara moeten ontsluiten.

Reageer op dit artikel