nieuws

Tropische hitte

bouwbreed Premium

In het zuiden van het land kan het vanmiddag 31 grC worden en morgen zijn in meerdere regios tropische temperaturen waarschijnlijk met toppers tot 33 grC.

Wel is de lucht vochtiger waardoor het nogal klam gaat worden. In de namiddag en avond worden onweersbuien verwacht. Grootschaliger onweer tijdens de nacht van donderdag op vrijdag maakt een einde aan het zeer warme weer. Tijdens het weekeinde dalen de maxima tot onder de 20 grC, maar drukstijgingen vanuit het zuidwesten zorgen voor een snelle stabilisering van de atmosfeer. Kortom om nu reeds te gaan roepen dat een weersomslag voor de deur staat, zoals gisteren gebeurde, lijkt mij nogal prematuur.

Weersverwachting voor donderdag: Zeer warm met op veel plaatsen tropische hitte met temperaturen tot 33 grC. In de namiddag en avond kans op onweersbuien. Matige oosten wind, later in het zuiden een zwakke veranderlijke wind.

Woensdag zon onder:21.55 Donderdag zon op: 05.18

Reageer op dit artikel