nieuws

Staatssecretaris Ter Veld stapt op

bouwbreed

Mevrouw E. ter Veld is afgetreden als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij is opgestapt, toen in een gesprek met het fractiebestuur van de PvdA bleek dat er niet langer vertrouwen bestond in haar politieke functioneren.

Minister De Vries ziet in de stap van zijn staatssecretaris geen reden eveneens op te stappen. De PvdA blijft namelijk politieke steun betuigen aan het gevoerde beleid.

Vice-premier Kok verklaarde in een reactie dat hij “het onvermijdelijke vertrek van Ter Veld een pijnlijke afsluiting van een buitengewoon moeilijke perdiode van 3,5 jaar gedurende welke Elske zich volledig heeft ingezet.”

De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil dinsdag een spoeddebat met het kabinet over de affaire-Ter Veld. Groen Links vindt dat het kabinet is uitgeregeerd en moet opstappen.

Reageer op dit artikel