nieuws

Restauratie Mondriaanhuis op hoogste punt

bouwbreed

De restauratie van het Mondriaanhuis, gevestigd in het Amersfoortse pand waar de beroemde schilder (18721944) werd geboren, zal in november helemaal klaar zijn.

Vrijdag is het al feest aan de Kortegracht 11, als het hoogste punt van de verbouwing wordt bereikt en initiatiefnemers Cis en Leo Heijdenrijk van Prins Bernhard een Zilveren Anjer krijgen voor hun inzet. Het Mondriaanhuis en een erbij getrokken schoolgebouw gaan functioneren als expositieruimte en documentatiecentrum. Er is ook nog een ‘wintertuin’ (foyer en restaurant).

Het geboortehuis van Mondriaan werd enkele jaren geleden aangekocht door de Vriendenkring Mondriaan. De restauratie kost in totaal f. 2 miljoen, waarvan driekwart uit subsidies werd bekostigd. Vijf ton is door de vrienden bijeen gebracht. De financiering voor de inrichting en andere materialen is nog niet rond.

Reageer op dit artikel