nieuws

Ontwikkelingshulp moet zich richten op allerarmsten

bouwbreed

Ontwikkelingswerkers moeten zich richten op de allerarmsten. Als het gaat om bouwpoen moeten de ontwikkelingswerkers de krottenwijk in gaan. De mensen die daar wonen zijn nu eenmaal niet te bereiken via de media van de hogere klassen.

Dat is de mening van dipl.ing. Po Hin Thung, die promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Volgens Thung beseft men onvoldoende dat de allerarmsten ook hun deel van de ontwikkelingshulp moeten hebben.

“De zogenaamde waardeloze arbeidsvormen van de armen moeten verwerkt worden in het economische beleid” , aldus Thung. Hij merkte op, dat ontwikkelingswerkers niet uitgenodigd worden wegens hun kennis. “Een berekening voor beton maken is daar hetzelfde als hier. Krottenwijken en kantoorgebouwen worden overal hetzelfde gebouwd. Het grote verschil zit in de aantallen armen en rijken.”

Hij wees er ook op, dat niet alleen in ontwikkelingslanden allerarmsten bestaan. “Achter de kantoorflats van Hong Kong liggen ook krotten. Dat beseffen weinigen.”

Reageer op dit artikel