nieuws

Nieuwe structuur Strabag

bouwbreed

Het Duitse aannemersconcern Strabag verandert in een houdstermaatschappij. Deze bestaat dan uit Strabag AG met zes dochterondernemingen. Van de laatste groep gaan vier bedrijven in naam verder als naamloze vennootschap.

De twee resterende dochterbedrijven behouden de status van GmbH en vallen onder direct bestuur van de houdermaatschappij. Strabag wil met de wijzigingen sneller en flexibeler op de markt ke reageren. De aandeelhouders moeten de verandering in de vergadering van 28 juni nog goedkeuren. Strabag boekte in 1992 een omzet van DM4,1 miljard wat een stijging van 15 procent betekent. Voor de aandeelhouders bleef DM42 miljoen over tegen DM33,5 miljoen in het voorgaande jaar. De helft van de winst is bestemd voor de reserves. DM6,1 miljoen komt als kapitaal in de onderneming terwijl de aandeelhouders een dividend van DM7,50 per aandeel ontvangen wat neerkomt op een toename van 25 procent.

Voor het lopende jaar rekent Strabag met een omzet van DM5,2 miljard waarvan 30 procent uit de oostelijke deelstaten komt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels