nieuws

Maij komt Utrecht tegemoet bij exploitatie tram

bouwbreed Premium

Minister Maij vindt het “verdedigbaar” om de gemeente Utrecht extra tegemoet te komen in de exploitatie van een nog aan te leggen tramlijn door de Utrechtse binnenstad.

In maart verklaarde een woordvoerder van de minister nog dat de Domstad geen cent extra zou krijgen, maar in een deze week verzonden brief aan het gemeentebestuur van Utrecht neemt Maij afstand van die mening.

Met de toezegging van de bewindsvrouw wordt het voor het gemeentebestuur een stuk makkelijker om donderdag het omstreden trambesluit door de gemeenteraad te loodsen. De raad stemt namelijk alleen voor de tram als aan het uitdrukkelijke voorbehoud wordt voldaan dat het rijk de bijdragen in de exploitatie voldoende verzekert.

Reageer op dit artikel