nieuws

Koudfrees voor Caseschranklader

bouwbreed

Met de koudfreesmachine CP 400 heeft Case Poclain, Neuss het toepassingsgebied van zijn 1800-schrankladerlijn in de wegenbouw verder uitgebreid.

Door montage tegen een horizontale geleiding aan de voorzijde van de schranklader is de freesmachine hydraulisch zijwaarts te verplaatsen.

Daarmee zijn bij een standaard freesbreedte van 400 mm grotere werkbreedten te realiseren. Afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden is er keuze uit freeswielen met snijbreedten van 150 tot 600 mm.

De trommeldiameter bedraagt 400 mm en levert een maximale freesdiepte tot 150 mm. De freesdiepte is vanuit de cabine met een hendel traploos instel baar. Afhankelijk van de werkdiepte bedraagt de freessnelheid met de standaardfrees 2 tot 5 m/min. Door de horizontale verplaatsing kan met deze freesinrichting tot tegen de stoeprand of muren van gebouwen worden gewerkt. De aandrijving gebeurt via de machinehydrauliek. De geleverde pompcapaciteit bedraagt 130 l/min.

Uitgerust met een speciale freesschijf is de freesmachine ook te gebruiken als voegenzaagmachine voor sneden van 65 tot 100 mm breedte en snijdieptes tot 150 mm. Voor een stabiele en torsievrije werking wordt de freesinrichting gedragen door een viertal gelagerde hardstalen looprollen.

Reageer op dit artikel