nieuws

Elektrische verwarming tegen vorst op Schiphol

bouwbreed

Bij stationsgebouw West op Schiphol heeft Dutch Electric Agency BV de 336m2 grote hellingbanen voorzien van elektrische wegdekverwarming. Als de vorst toeslaat, verwarmt de installatie automatisch de bodem, zodat het laden en lossen zonder problemen door kan gaan. De verwarming is van het type DCCP (Deleage Cable Chauffant Pirelli), gebaseerd op Franse technologie. De toepassing op Schiphol is volgens een woordvoerder van Dutch Electric Agency een schitterend staaltje van techniek. De ontwikkeling heeft drie jaar geduurd.

Een vervolgpo bevindt zich in de aanbestedingsfase.

Dutch Electric Agency is ook leverancier van Infracable, een eveneens Frans produkt voor vloerverwarming in gebouwen.

Dit systeem bestaat uit een drie-aderige kabel met omhulsel van polyetheen, een omvlechting van gegalvaniseerd staal en een radiatorvin van staal die het oppervlak voor warmte-afgifte met een factor drie verhoogt. De kabel wordt op een onsamendrukbare laag isolatiemateriaal gelegd en afgedekt met beton, lichtbeton of magere specie. Infracable is toepasbaar onder tegels, marmer, tapijt, kunststof vloeren enzovoort. Met behulp van een thermostaat is het vermogen van het systeem aan te passen aan de gewenste kamertemperatuur, van 150 tot 2200 Watt.

Voordelen van een dergelijk verwarmingssysteem zijn:een homogene kamertemperatuur, aangename vloertemperatuur en een optimaal rendement.

Bovendien vervallen de traditionele verwarmingstoestellen, hetgeen ruimtewinst oplevert.

Reageer op dit artikel