nieuws

Duitse Betonprijs voor vijf gebouwen

bouwbreed Premium

Het Bundesverband der Deutschen Zementindustrie (BDZ) te Keulen in Duitsland heeft zijn tweejaarlijkse architectuurprijs uitgereikt aan A. Schultes, ontwerper van het Kunstmuseum te Bonn, aan prof. E. Schneider-Wessling, voor het communicatiecentrum van Bay-Komm te Leverkusen, aan D.B. Kauffmann en prof. A. Theilig, voor het kantoorgebouw voor aannemingsbedrijf Thalheimer te Magstadt, aan prof. H. Waechter, architect van het Franziskus-Haus te Frankrfurt en aan J. Stirling, M. Wilford en W. Nageli voor hun ontwerp voor de firma Braun te Melsungen. De jury beoordeelde de ontwerpen niet alleen op hun esthetische waarde, maar ook op het economisch en ecologisch verantwoorde gebruik van beton.

Net als in Nederland worden in Duitsland weinig woningbouwpoen voor de prijs aangemeld. De jury overweegt daarom voortaan een aparte categorie in te stellen voor het ontwerpen en renoveren van woongebouwen.

Reageer op dit artikel