nieuws

Benelux moet infrastructuur op peil houden

bouwbreed

De vervoer- en infrastructuurverbindingen in de Benelux moeten goed op peil worden gehouden. De Benelux Economische Unie beschouwt deze verbindingen belangrijk voor het vervoer binnen de drie landen en naar elders in Europa.

De Unie pleit in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat voor uitbreiding van de spoorlijn op de oostelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen.

De aanleg van een aansluitend spoor over de grens heen vergroot de capaciteit en de betrouwbaarheid van deze verbinding. Tevens biedt dit po een volwaardig alternatief voor een nieuw uit te bouwen tunnel nabij Terneuzen.

Aanpak vergt ook de toegankelijkheid van de havens van Terneuzen en Gent door middel van een nieuwe sluis bij Terneuzen. De Unie bepleit voorts de vergroting van de sluis in Ternaaien, aanleg van de Zoomweg-Noord en verbetering van de spoorcapaciteit tussen Rotterdam, Roosendaal en Antwerpen.

Reageer op dit artikel