nieuws

Baggerstort in Braassemermeer gaat door

bouwbreed

De stort van baggerslib in het Braassemermeer gaat door. De bezwaren hiertegen van de Zuidhollandse milieufederatie en de gemeente Jacobswoude zijn afgewezen door de Raad van State. De nieuwe stortvergunning brengt tenminste 455000 meter baggerslib in voormalige zandputten. Later volgt in de Braassermermeer nog eens 299500 meter.

De stort is al geruime tijd omstreden. Eerst werd de baggerstort gedoogd, maar nadat de Nationale Ombudsman dit ‘onbehoorlijk gedrag’ noemde, kwam er een vergunning.

“Een premie op onbehoorlijk gedrag”, meent de gemeente Jacobswoude. Bij het aanvragen en verlenen van de vergunning zou de provincie bewust net onder de hoeveelheden baggerslib blijven, waarbij een milieu-effectrapport noodzakelijk is.

De Raad van State vindt de bezwaren niet ernstig genoeg om het werk via een schorsingsuitspraak stil te leggen. Later volgt er over de kwestie een hoorzitting, waarna een definitieve uitspraak volgt.

Reageer op dit artikel