nieuws

Vier nieuwe NOE-bekistingsystemen

bouwbreed

Noe Bekistingstechniek uit Arkel pakt zijn zaken in Utrecht flink aan met de introductie van maar liefst vier nieuwe bekistingssystemen.

Op de eerste plaats brengt men het systeem Noe Rost. Het betreft hier een paneelbekisting voor schoonwerk klasse 1A (volgens V.B.U. 1988). Tevens kan deze bekisting worden gebruikt voor de produktie van behangklare woningbouwwanden.

Het systeem Noe Top 2000 Light is een wandbekisting die alle voordelen heeft van de normale reeds bekende Noe Top 2000 bekisting, doch deze is lichter van gewicht en kan derhalve ingezet worden als handbekisting of als zinvolle uitbreiding van de Noe Top 2000 bekisting op poen met een ontoereikende kraancapaciteit.

Het Noe Vario 2000 kolombekistingssysteem is een variabele kolombekisting met een toelaatbare betondruk van 125 kN/m2. Met vier panelen ke hier doorsneden tot 600 mm, zonder raster gerealiseerd worden.

Wensen

Door de vrije keuze van de bekistingshuid die zowel glad als met structuur kan zijn, kan rekening worden gehouden met de specifieke wensen van de opdrachtgever.

Voor ronde of ovale wandconstructies heeft men de Noe ronde C-20 bekisting ontwikkeld. Kenmerkend voor dit systeem is dat zonder demontage de radius in zeer korte tijd op de bouwplaats kan worden gewijzigd.

Door middel van een spieverbinding ke de elementen snel onderling worden gekoppeld. Alle metalen delen van dit systeem zijn verzinkt uitgevoerd. Het gewicht van deze bekisting is bedraagt slechts 59 kg per m2, terwijl ook het transportvolume met 0,5 m3 per m2 erg klein is.

Reageer op dit artikel