nieuws

Vandaag nog warm

bouwbreed

Mei zomert vandaag naar een climax toe, met in het zuiden en midden temperaturen tot 28-29 grC.

Ook morgen, vooral in het zuiden en oosten, nog zomerse temperaturen. In het noordelijk kustgebied komt het kwik echter niet boven de 20 grC. Dat vindt zijn oorzaak in een noordoostelijke wind die lucht aanvoert over het nog betrekkelijk koude water van de Noordzee. Bovendien stroomt er over Scandinavie koude poollucht naar het zuiden waarvan een fractie tot ons land weet door te dringen. Van meer belang is echter een complex lagedrukgebied ten westen van Biskaje. Een afsplitsing daarvan trekt naar het Noordzeegebied en een treffen tussen de koele Atlantische lucht, de poollucht en de warme continentale lucht veroorzaakt in de loop van woensdag en donderdag regen en onweersbuien. Na woensdag koeler met enkele buien maar over het Pinksterweer is nog weinig met zekerheid te zeggen.

Weersverwachting voor woensdag: Meer bewolking en van het westen uit regen en onweersbuien. Middagtemperaturen tussen 17 grC op de Wadden tot 27 grC plaatselijk in het zuiden/zuidoosten. De wind waait uit oostelijke richtingen en neemt toe tot matig (kracht 4), in het noordelijk kustgebied tot krachtig (6). In de loop van de dag in het zuiden afnemend en ruimend.

Dinsdag zon onder:21.38 uur Woensdag zon op: 05.29 uur

Reageer op dit artikel