nieuws

Trekwieltje voor niet zelfrijdend materieel

bouwbreed Premium

Stollberger uit Duitsland heeft een elektrisch gedreven trekwieltje ontwikkeld dat door zijn gemakkelijke hanteerbaarheid een scala van handige toepassingen kent. Het ‘trekkertje komt het best tot z’n recht in heuvelachtig of ongelijk terrein.

Het geleverde trekvermogen is voldoende om lasten tot bijvoorbeeld 500kg tegen een helling van 15% omhoog te trekken. Het trekwiel, in de hand gehouden door middel van een stuurstang met bedieningspaneel, wordt via een ketting door een accu aangedreven. Remmen geschiedt op de motor die de stroom weer terug levert aan de accu. De 12 volts accu met een vermogen van 30Ah. is maximaal zes uur goed voor een snelheid van 30 m/min. Geen apparaat dus voor Le Mans, maar dat is dan ook nooit de opzet van Stollberger geweest. In wandelpas ontlast het wagentje in tal van situaties in en om het bedrijf bij het verplaatsen van niet zelfrijdende voertuigen zoals hoogwerkers, bouwliften, aanhangers, compressoren en aggregaten. Deze voertuigen behoeven daartoe slechts te zijn voorzien van een verticale pijp die op de trekpen van het trekwiel past. Door combinatie van het trekwiel met een tweewielig draagframe wordt een transportkarretje verkregen waarop tal van lasten zoals zware kisten, gasflessen en ketels zijn te

Reageer op dit artikel