nieuws

Spoedig besluit over sloop van Eindhovense flats

bouwbreed Premium

Op korte termijn zullen B en W van Eindhoven een definitieve beslissing nemen over het verzoek van de Sociale Woningstichting (SWS) om de zogeheten EBO-flats aan de Muzenlaan te mogen slopen en over te gaan tot vervangende nieuwbouw. Ze maken dat kenbaar in de beantwoording van vragen van het raadslid B. Gerard.

Volgens het college is verantwoorde exploitatieverlenging met meer dan vijf jaar niet mogelijk. De eigenaar van de woningen heeft toegezegd nog een aantal investeringen te zullen doen om de leefbaarheid en verhuurbaarheid in de resterende exploitatietermijn op een redelijk peil te houden.

Verder zal de SWS onderzoeken of de huurprijzen van de nieuw te bouwen woningen ke worden verlaagd door toepassing van een drager/inbouw-constructie.

Reageer op dit artikel