nieuws

PvdA in Senaat heeft moeite met wao-voorstel

bouwbreed

De PvdA-fractie in de Eerste Kamer vindt dat het kabinet alsnog een regeling moet treffen voor mensen die buiten de wao-reparatie dreigen te vallen. Blijft het kabinet dit weigeren, dan is er een ‘probleem’.

Dat zegt PvdA-senator Van de Zandschulp. Hij reageert hiermee op antwoord van staatssecretaris Ter Veld op vragen die Eerste-Kamerleden hebben gesteld over de wao-voorstellen, die eerder dit jaar na grote politieke problemen door de Tweede Kamer zijn aanvaard.

Het gaat om mensen die geen cao hebben of van wie het bedrijf geen aanvullende regeling kent om de inkomensachteruitgang op te vangen. Ter Veld schrijft de Eerste Kamer dat de overheid geen verantwoordelijkheid heeft om sturend op te treden bij aanvullende verzekeringen. Hiermee neemt de PvdA-fractie in de Senaat geen genoegen. Ze vindt dat de aanvullende verzekeringen voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Reageer op dit artikel