nieuws

Personen/goederenlift met NEN 1080 keurmerk

bouwbreed

De Jong’s Machinefabriek BV te Vianen toont op de beurs de nieuwe tandheugellift van het type AT60P welke, volgens de per 1 mei jl. geldende norm NEN 1080, voorzien is van een typegoedkeuring namens Aboma.

Met deze personen/goederenlift AT60P vult De Jong het gat tussen de tandheugelliften AT50B en AT75B die hefvermogens hebben van respectievelijk 500 en 750 kg.

Met de nieuwe lift AT60P beantwoordt De Jong geheel aan de wens dat op bouwpoen die hoger zijn dan vier verdiepingen of vanaf 15 meter boven het maaiveld een lift aanwezig dient te zijn voor het vervoer van personen, terwijl men toch tegelijkertijd een niet onbelangrijk gewicht aan goederen kan mee vervoeren.

Vrijstaand

De AT60P heeft een hefvermogen van 600 kg of 8 personen. De lift is tot een hoogte van 7,5 meter vrijstaand op te stellen terwijl de maximale masthoogte 100 meter bedraagt. De mast wordt vanaf het dak van de personenlift opgebouwd met behulp van mastdelen met een lengte van 1,5 meter.

De liftkooi heeft een binnenafmeting van 144 x 110 x 210 cm, terwijl de buitenafmeting van de grondkooi 224 x 213 x 233 cm bedraagt.

Het transport van de liftkkooi geschiedt met behulp een tandheugel met rondsel. Dit aandrijfsysteem wordt gevoed door een elektromotor van 5,5 kW (380 Volt 50Hz), met een aansluitwaarde van 35 Amp.

Het geheel wordt op de bouwplaats afgestempeld met behulp van vier zware schroefstempels.

Gegalvaniseerd

Zoals alle liften bij De Jong is ook deze personen/goederenlift geheel gegalvaniseerd terwijl de wanden en de deuren van de liftkooi zijn uitgevoerd met aluminium beplating. Nog een belangrijk en geldbesparend punt bij deze lift is dat veel onderdelen onderling verwisselbaar zijn met bestaande tandheugelgoederenliften als de AT50B en AT75B zoals sleepkabelgeleiders, etage-afslagschaatsen, uithouders voor mastverankering en de mastdelen zelf.

De Jong BV uit Vianen komt met een geheel nieuwe personen/ goederenlift, type AT60P, met een hefvermogen van 600 kg of acht personen.

Reageer op dit artikel