nieuws

Omzet architecten loopt verder terug

bouwbreed

De omzet van de ingenieurs- en architectenbureaus is het eerste kwartaal van dit jaar beduidend achtergebleven. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) constateert in het jongste onderzoek ‘zakelijke dienstverlening’ dat de omzet ten opzichte van het laatste drie maanden van 1992 ‘belangrijk is afgenomen’. Uit het CBS-rapport blijkt dat deze trend nu al meer dan een jaar aanhoudt.

Het enige positieve is dat de orderontvangst zich handhaafde op het niveau van het vierde kwartaal van 1992. “De beoordeling van met name de orderontvangst was in vergelijking met voorgaande kwartalen duidelijk minder negetief. Voor het tweede kwartaal van 1993 verwachten de ondernemers evenwel voor zowel de orederontvangst als de personeelssterkte een belangrijke afname, terwijl voor de omzet een lichte stijging wordt voorzien.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels