nieuws

Milieubescherming door olie-absorberende mat

bouwbreed Premium

Wive Techniek BV uit Nunspeet is een handelsfirma die in de materieelmarkt voornamelijk bekend is door zijn slijtbestendige onderdelen. Daarnaast voert men echter nog een aantal andere produkten waarbij de olie-absorberende matten er min of meer uitspringen.

Het toepassingsgebied van de absorptiemat is het voorkomen en/of bestrijden van olievervuiling in de GWW-sector, industrie, reparatiewerkplaatsen etc. De absorptiemat is samengesteld uit viscose propyleen van 180 gram/m2 dat gelamineerd is op polyethyleen. Dit materiaal neemt olie en chemicalien op, maar stoot water af.

Het absorptievermogen bedraagt circa 2 liter olie of chemicalien/m2. De matten zijn leverbaar op rollen van een en twee meter breed.

Het materiaal absorbeert zeer snel, is niet gevoelig voor vocht en temperatuur en kan derhal ve op eenvoudige wijze opgeslagen worden. De mat kan meerdere malen gebruikt worden en daarna zonder problemen worden verbrand waarbij het asresidu minder dan 0,05% van het totaalgewicht bedraagt.

Slijtbestendig

Op het gebied van slijtbestendige onderdelen biedt Wive een vrijwel compleet programma op het gebied van laadschop- en onderschroefmessen, opgelaste slijtstrippen, strijkplaten, stampmessen, hopperbekleding, wormvleugels, slaglijsten etc. Daarnaast heeft men van de Duitse fabrikant Vautid ook een assortiment slijpbestendige oplasmaterialen en opspuitpoeders. De Vautid slijtstrippen zijn in diverse profielen nu leverbaar zoals normaal langsprofiel in drie uitvoeringen en in een profiel waarin de verhoogde slijtstrippen overdwars zijn opgebracht.

Lichtelijk branchevreemd, maar een belangrijke plaats innemend in het totale leveringsprogramma van Wivezijn daarnaast de niveau-regelings- en de thermostaat-controle apparatuur voor asfal afwerkmachines.

Reageer op dit artikel