nieuws

Jan Hoeben wint ‘pro-am’toernooi op Cobouwdag

bouwbreed Premium

Het duo Jan Hoeben-Bjorn Borg is winnaar geworden van ‘pro-am’toernooi van Cobouw. In de finale werden Freek van der Meulen, de winnaar van vorig jaar, en zijn partner Jimmy Connors met 8-4 verslagen. In totaal namen 24 uit de bouw afkomstige amateurspelers en dertien profs deel aan dit toernooi op het tennispark van Daktimo.

Traditioneel begunstigd met fraai weer, precies aan het einde van de finale begon het te regenen, was ook dit jaar de Cobouwdag in Molenhoek op de grens van Limburg en Gelderland weer een groot succes.

Voor het eerst deden bij de profs ook vrouwen mee:Mary Lou Daniels en Carrie Cunningham. Grote trekpleister was uiteraard Jimmy Connors, tot voor kort nog actief in het ‘echte prof-circuit.

Bij een ‘pro-am’-toernooi vormen een prof en een amateur samen een dubbelspelkoppel.

Op de Cobouwdag werd dit jaar bij elke partij gewisseld van partner. Er werd gespeeld in vier series van elk drie partijen van een kwartier. Op die manier speelden de amateurs steeds met drie verschillende profs tegen nog eens drie andere profs. Met een ‘voetbaltelling’, twee punten bij winst en een punt bij een gelijkspel, werd per serie een (amateur) winnaar bepaald, die vervolgens in de halve finale uitkwam, en bij winst daarin in de finale.

Hoewel de meeste deelnemende profs -althans voor een topsporter- al wat op jaren beginnen te komen, en al tijden niet meer aan toptennis doen, bleken ze bij het inspelen toch nog een aardig balletje te ke slaan. In het toernooi met de amateurs hielden ze zich dan ook zichtbaar in, en probeerden met luide aanmoedigingen hun partners in het spel te betrekken. Daarbij werden ook de nodige grappen niet geschuwd, zowel verbaal als met het tennisracket, met Dick Stockton en (een na een tijdje irriterende) Ilie Nastase als gangmakers.

Finale

Winnaar van de eerste serie werd Johan Kramer, die het samen met Dick Stockton in de halve finale moest opnemen tegen de winnaar van de tweede serie, Jan Hoeben, en Carrie Cunningham. Met 7-5 trokken laatstgenoemden aan het langste eind. De tweede halve finale ging tussen Freek van der Meulen, de winnaar van de derde serie, met als partner Marty Riessen, en Maarten van Hezik met Mary Lou Daniels. Van der Meulen won deze partij met 8-3.

Terwijl donkere wolken zich samenpakten boven Molenhoek kon de winnaar van vorig jaar het in de finale met zijn partner Jimmy Connors niet redden tegen Jan Hoeben, die samen met Bjorn Borg speelde:4-8.

De winnaar verdiende met z’n eerste plaats een weekend Wimbledon voor twee personen. De tweede prijs bestond uit twee kaartje voor de finaledag van het toernooi op het ‘Melkhuisje.

Reageer op dit artikel