nieuws

“Iedereen stinkt erin bij die man”

bouwbreed

“Wie stopt deze man? Hij heeft in de afgelopen jaren al zoveel mensen gedupeerd.

En hij krijgt gewoon gelegenheid door te gaan met zijn praktijken.” Dat zegt een voormalig boekhoudkundig medewerker van het Hardinxveldse bedrijf Solar Engeneering over directeur A. van M. Die hoorde voor het Haagse gerechtshof in hoger beroep vijf maanden celstraf eisen wegens belastingfraude.

Van M. is ook directeur van Alternatieve Bouw Systemen Eurospan Benelux BV, waarmee hij in de Benelux een spoor van financiele en sociale ellende heeft getrokken.

“Ik behoor zelf ook tot zijn slachtoffers, want ik heb nog ongeveer f. 20000 te goed van hem. Mijn huis in Hardinxveld heb ik als gevolg daarvan moeten verkopen. Procederen is zinloos. In de eerste plaats kost het je een smak centen en in de tweede plaats is het de vraag of het genoeg oplevert” , stelt hij vast.

Dat veel bedrijven en particulieren in problemen zijn gebracht door de slechte betalingsmoraal van Van M. verbaast hem niet: “Het betwisten van facturen is een hobby van die man. Hij zat altijd in geldnood. Ik was blij als er weer eens geld binnen kwam op de rekening van Solar Engeneering. Dan konden er tenminste loon en wat rekeningen betaald worden.”

De voormalig boekhoudkundig medewerker was door Van M. aangetrokken op free-lance basis: “Ik declareerde de door mij gemaakte uren. Gemiddeld was dat zes uur per week.”

Gladde praatjes

Dat Van M. steeds weer erin slaagt zaken te doen verbaast hem evenmin: “iedereen is als het ware in zijn gladde verkooppraatjes gestonken. Kijk, die man is van origine architect. En mensen hebben nu eenmaal bepaalde morele verwachtingen van dat beroep. Ze denken veelal dat architecten toch zonder meer te vertrouwen moeten zijn. Dat pakte in dit geval in de praktijk echter wel wat anders uit” .

Lees verder pagina 3.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels