nieuws

GOS maant Duitsland sneller soldatenwoningen te bouwen

bouwbreed

A. Korovnikov van de Opperste Sovjet van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) verwijt Duitsland de woningbouw voor de Russische soldaten die uit de voormalige DDR terugkeren te vertragen.

De regering in Bonn en de betrokken aannemers wijten eventuele vertragingen aan de toestand in het GOS en stellen dat alleen het GOS daarop invloed kan uitoefenen.

De regering in Bonn zegt dat er in Rusland geen kritiek op het bouwprogramma klinkt.

Dat programma vertegenwoordigt een waarde van DM8 miljard en voorziet in de bouw van ruim 36000 woningen.

Korovnikov maande tijdens een bezoek aan Berlijn Duitsland meer haast te zetten achter de bouw van de soldatenwoningen. Te meer omdat Rusland inmiddels 468 leger plaatsen in het oosten van het land had ontruimd terwijl Duitsland nog niet meer dan twee van de vijf woningbouwpoen had opgeleverd.

Bonn stelde de DM8 miljard beschikbaar om Rusland daarmee tot grotere spoed aan te zetten de legerplaatsen te ontruimen. Tot aan 1994 zouden met deze middelen 36000 woningen in het GOS worden gebouwd. Sinds de bouw twee jaar geleden begon zijn opdrachten voor 20 van de overeengekomen 34 locaties uitgegeven. Op 15 daarvan wordt inmiddels gebouwd.

Nog dit jaar komen er 22800 woningen beschikbaar voor de Russische soldaten. De vertragingen waarvan Korovnikov melding maakte houden volgens de regering in Bonn verband met het meningsverschil tussen Rusland en Oekraine over de locaties en de verdeling van de woningen.

Reageer op dit artikel