nieuws

Dura Bouw blijft werken aan verbetering arbo personeel

bouwbreed

Alle bouwplaatsmedewerkers van Dura Bouw BV hebben gisteren het pakket Bescherming Op de Bouwplaats (BOB) ontvangen. De timmerlieden ontvingen daarnaast nog het Basis Elektrisch Pakket (BEP).

Dura Bouw breidt hiermee de uitrusting van persoonlijke beschermingsmiddelen van zijn bouwplaatspersoneel aanzienlijk uit. Het BOB-pakket biedt met name bescherming tegen het werken met glas- en steenwolprodukten dat, zoals uit onderzoek is gebleken, schadelijk is voor de gezondheid. Het bevat een helm met wintermuts, een anti-condens veiligheidsbril met hoofdband, een opvouwbare oorkap en een ‘halfgelaatsmasker’ voor de adembescherming. Het BEP-pakket wordt meer om redenen van efficientie verstrekt. De arbocoordinator signaleerde dat er veel tijd verloren gaat met het zoeken naar klein gereedschap. ‘BEP’ lost dit op: het bevat een verrijdbare en afsluitbare gereedschapskist met een hamerboormachine, een elektrische boortol en een decoupeerzaagmachine.

Reageer op dit artikel