nieuws

Dagvaarding Breevast/FGH is in de maak

bouwbreed

Op korte termijn ke de FGH Bank en Breevast NV een dagvaarding van de rijksadvocaat verwachten. Beide ondernemingen hangt een belastingclaim van f. 80 miljoen boven het hoofd. Volgens het ministerie van Financien zouden Breevast en FGH onzorgvuldig hebben gehandeld bij de verkoop in 1982 van Hoog Catharijne aan het ABP.

Het ministerie bestrijdt overigens de opmerking die de FGH Bank-bestuursvoorzitter, W.A.J.M. van der Heijden, gisteren in deze krant deed, dat het afsluitende overleg van de kant van het ministerie zou zijn afgezegd. “Op 27 januari van dit jaar zou worden gesproken over een compromis.

De advocaten van de twee ondernemingen wilden daar niet over praten en vonden het overleg derhalve zinloos” , aldus een woordvoerder van het departement. “Wij zijn ten alle tijde bereid geweest om over deze zaak te praten” .

Reageer op dit artikel