nieuws

Bewoners lopen niet meer warm voor na-isolatie

bouwbreed

Vervolg van pag. 1

De toestand in de spouw is moeilijk of onmogelijk vast te stellen, waardoor koudebruggen lastig zijn te bepalen. Dakisolatie vormt een beperking voor het beoordelen van de kwaliteit van het dak en het beschot. Dakisolatie moet volgens hem gemakkelijk uitneembaar worden uitgevoerd.

Verder is het de makelaar in gesprekken over koop- en verkoop van woningen opgevallen dat de bewoners nauwelijks wisten hoe hoog hun energierekening was. Mr Tomlow schoot daarop in met de opmerking, dat zijn woningbe stand dan wel zou bestaan uit woningen boven een paar ton.

De makelaar ontkende dit minzaam en zei dat de prijs van zijn woningen zich tussen de f. 50000 en f. 600000 bewogen.

Vraagtekens

Schungel zette vooral vraagtekens bij het rendement van de (na)isolatiemaatregelen. Het is volgens hem zeer twijfelachtig of de voordelen van energiebesparing opwegen tegen de nadelen van na-isolatie door produktie en warmteverliezen door ventilatie.

Reageer op dit artikel