nieuws

Abrupte overgang

bouwbreed

Er is tijdens het weekeinde toch nog vrij abrupt een eind gekomen aan de Aprilzomer.

Van de ene op de andere dag werd het ronduit kil en in het oosten van het land veroorzaakten gigantische onweersbuien veel overlast. In Boxmeer werd op twee regenposten in luttele uren respectievelijk 74 en 88mm opgevangen en er vielen hagelstenen zo groot als duiveneieren. Bovendien waren er duizenden bliksemontladingen. De val van de aprilzomer leidt niet tot wisselvallig meiweer.

Hogedrukgebieden blijven voorlopig de scepter zwaaien.

Wel aanvankelijk bescheiden maximum temperaturen rond 16 grC. Tegen het einde van de week warmer maar een stroperige storing in de bovenlucht, die door de diverse computermodellen op verschillende locaties wordt gepoeerd, kan op en rond donderdag voor een enkele bui zorgen.

Weersverwachting voor woensdag:Flinke perioden met zon en op de meeste plaatsen droog.

Middagtemperaturen rond 15 grC en tijdens de vroege ochtend lokaal vorst aan de grond. Weinig wind, kracht 3 of minder.

Maandag zon onder:21.04 uur Dinsdag zon op: 06.02 uur

Reageer op dit artikel