nieuws

Vooraf subsidies voor ketels met minimum van 500 kW

bouwbreed

Ook dit jaar zijn er weer sussidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen.

Nieuw is, dat voor verwarmingsapparatuur de mogelijkheid bestaat om voor grotere poen de subsidie vooraf aan te vragen. Voorwaarde daarbij is, dat de installatie een vermogen moet hebben van minstens 500 kW.

Een aanvraag achteraf is echter ook mogelijk tot een half jaar na het plaatsen van de apparatuur. Men verwacht dat woningcorporaties en dergelijke gebruik gaan maken van deze regelingen.

Voor het subsidieren van energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van woningen en voor energiezuinige- en apparatuur met het keurmerk Schonere Verbranding, hebben de ministeries van Economische Zaken en VROM alsmede de energiebedrijven een bedrag van f. 124,5 miljoen uitgetrokken voor subsidies. De helft hiervan komt van de energiebedrijven.

SEEV Met de regeling Emissie-arme en Energiezuinige Verwarmingstoestellen (SEEV) is een subsidie mogelijk voor het plaatsen van met aardgas gestookte toestellen voorzien van het ‘Gaskeur Schonere Verbranding’.

Deze subsidie geldt voor het plaatsen van de toestellen in zowel nieuwbouw als in bestaande gebouwen.

HR De subsidie voor energiezuinige en schoonbrandende toestellen is dezelfde als vorig jaar. Voor toestellen tot een capaciteit van 35 kW met het Gaskeur Schonere Verbranding geldt een subsidie van f. 200. Voldoet de ketel tevens aan de HR(Hoog Rendement) kwalificatie dan geldt een subsidie van f. 350 per ketel.

Voor grotere toestellen tot een capaciteit van 660 kW, is de subsidie f. 10 per kW voor een HR-ketel met het gaskeur Schonere Verbranding(SV).

Voldoet de ketel slechts aan de SV-keur dan is de subsidie beperkt tot f. 6 per kW.

Voor deze SEEV is f. 24,5 miljoen uitgetrokken. Voor de ‘Subsidieregeling energiebesparing in bestaande gebouwen’ (SEBG) is voor dit jaar f. 100 miljoen beschikbaar.

Isolerende maatregelen worden via deze regeling gesubsidieerd met vaste bedragen per vierkante meter tot een maximum van 40% van de kosten.

Voor energiebesparende apparatuur is de subsidie 25%

Minder Voor stralingstoestellen met het Gaskeur Schonere Verbranding en waarmee een aardgasbesparing wordt gehaald van minimaal 0,3m3 per geinvesteerde gulden per jaar is een subsidie f. 6 per kW voor de zogenaamde ‘donkerstralers’ en f. 15 per kW voor direct gestookte gastoestellen. Daarmee liggen deze bedragen onder die van vorig jaar.

Reageer op dit artikel