nieuws

Starke Diekstra bouwt 2200 postkantoren om

bouwbreed

De ombouw van ruim 2200 postkantoren en postagentschappen in de komende drie jaar (een operatie van totaal f. 350 miljoen) wordt gecoordineerd door Starke Diekstra Holding NV te Nieuwegein en PTT Vastgoed BV in Groningen. Zij zullen daartoe de gezamenlijke onderneming Postconsult BV oprichten.

Het pomanagament komt in handen van Twijnstra Gudde.

Voor de opdracht voor de ombouw van postkantoren en postagentschappen hebben diverse ondernemingen ingeschreven. Postkantoren BV (een dochteronderneming van PTT Nederland) heeft uiteindelijk gekozen voor Starke Diekstra. Deze onderneming is gespecialiseerd in coordinatie van huisvestingsprocessen en bouwkostenadvisering.

De opdracht bevat de ontwikkeling, technische voorbereiding en realisatie van de ombouwoperatie. Dit houdt onder meer in budgettering, selectie van aannemers en architecten die bij de bouw betrokken zullen worden, advisering over het contracteren van uitvoerders en het management voor het po.

PTT Vastgoed en Starke Diekstra nemen voor elk 50 procent deel in de nieuwe joint venture Postconsult BV. Die wordt gevestigd in Nieuwegein.

Begin dit jaar kondigde Postkantoren BV aan in de komende jaren alle postvestigingen te willen ombouwen volgens een nieuwe dienstverleningsformule. Alle gebouwen worden voorzien van open balies, waardoor een directer contact met de klant mogelijk wordt.

Hierdoor krijgen de vestigingen meer het karakter van een winkel.

Doel van de operatie is “het omvormen van de huidige postkantoren en postagentschappen tot een eigentijds distributienetwerk voor grootschalige, landelijke dienstverlening op het terrein van financien, communicatie en verwante produkten en diensten” .

Postkantoren BV en Postconsult BV hebben inmiddels de opdracht voor de eerste fase en een intentie-overeenkomst voor het gehele po ondertekend.

Reageer op dit artikel